Persoonlijk leiderschap

Veel mensen denken dat persoonlijk leiderschap alleen geldt voor managers. Dit klopt niet. Iedereen heeft persoonlijk leiderschap nodig. Iedereen is de stuurman van zijn eigen leven. Met persoonlijk leiderschap overbrug je de kloof tussen je potentieel en je prestaties. Persoonlijk leiderschap zorgt ervoor dat je je eigen potentieel tot ontwikkeling brengt.


Jezelf leiding geven

Van binnen zit je interne leider. Die je vertelt, wat je moet doen: hoe laat sta je op, hoe laat ga je naar je werk, waar je wel en niet betrokken bij wilt zijn, welke partner je wilt etc. Dagelijks raadpleeg je regelmatig jouw interne leider. Je wordt of bent betrokken in zeer veel situaties waarin je zelf je leider bent of zou moeten zijn.
Als je kritisch naar je dagelijks leven kijkt, merk je dat je vaak geleefd wordt in plaats van dat je jezelf leidt. In je omgeving gebeurt iets en dat beïnvloed je en daar reageer je op. Het is een reactie op een gebeurtenis. Het is reactief en niet proactief. Maar het kan ook anders. Je hoeft je niet te laten beïnvloeden door wat er in je omgeving gebeurt, maar je kunt je eigen koers varen. Je kunt een proactieve houding ontwikkelen en worden wie jij écht bent.

Dichtbij jezelf blijven

Vaak reageer je op een situatie of gebeurtenis, terwijl je achteraf pas door hebt dat je eigenlijk anders had willen reageren. Iemand met veel persoonlijk leiderschap is in staat om op een manier te reageren die op dat moment het beste past. Gelukkig kan iedereen persoonlijk leiderschap leren! >naar programma's

Zelf sturen naar werkgeluk 

Werkgeluk heeft te maken met de hoeveelheid positieve energie en plezier die je ervaart in je werk. Deze positieve energie wordt vooral beïnvloed door: 
      1. Verbondenheid, de mate waarin jij je verbonden voelt met de mensen in jouw directe werkomgeving, de werkinhoud én het organisatiedoel.
      2. Vrijheid, de mate waarin jij je vrij voelt om invloed uit te oefenen op je werk en de wijze waarop je je werk doet.

Van zelfinzicht naar werkgeluk

Het gevoel van vrijheid en verbondenheid wordt in de praktijk door diverse factoren beïnvloed, zoals de mate waarin het werk past bij jouw eigen persoonlijke doel, de mate waarin je inhoudelijke werkzaamheden matchen met jouw kwaliteiten en innerlijke drijfveren, je relatie met jouw collega's en je leidinggevende, de mate van autonomie en afwisseling die je ervaart, de werkdruk en je ontwikkelingsmogelijkheden.​ Soms zit je vast en heb je het gevoel dat externe omstandigheden jouw werkgeluk negatief beïnvloeden.

De baas over jezelf zijn

Je hebt meer invloed op jouw werkgeluk dan je denkt. Vaak zijn het je eigen aannames en belemmerende overtuigingen die in de weg zitten. Ik help je om hier zicht op te krijgen en om ze "als het ware" op te ruimen. Je neemt gericht actie en herpakt de leiding naar je eigen (werk)geluk. Je durft weer op jezelf te vertrouwen. >afspraak maken