Waarbij kan Energy Drives® helpen?


Energy Drives® vergroot de kans op succes door een genuanceerd inzicht in de denkpatronen en drijfveren van personen, teams en organisaties. In de uitslag van de scan wordt niet alleen aangeven wordt wat de primaire denkpatronen zijn, maar ook wat binnen dat denkpatroon leidend is.

Ruimte voor ontwikkeling en groei

Waar krijg je energie van? En waar loop je op leeg? Belangrijke vragen, die nu eens niet gaan over competenties of gedrag. Over goed of fout. Het zijn vragen die gaan over je diepste drijfveren. Wat wil ik echt? Doe ik wat ik wil? En wil ik wat ik doe? Daar ligt de kiem voor bezieling en werkplezier. Voor talentontwikkeling en succes. 

Ruimte voor resultaat 

Vraagstukken rond communicatie, samenwerken, leiderschap, kwaliteit leveren en probleemoplossing worden bespreekbaar en hanteerbaar met de inzichten uit de Energy Drives®scan. Wij helpen door Energy Drives jouw organisatie en team bij de menselijke kant van veranderen met een resultaatgerichte BOOST.

Hoe maakt Energy Drives® het verschil?

 • Analyse op onbewust drijfverenniveau (je DNA)
 • Meet op het niveau van drijfveren, verklarend voor gedrag
 • Drijfveren worden zeer overzichtelijk uitgedrukt in kleuren
 • Biedt een nuancering op aspecten binnen iedere kleur
 • Oordeelvrij (geen goed of fout)
 • Hoge herkenningsfactor (niet getoetst aan een groep)
 • Heldere, samenhangende rapportage op 1 A4
 • Stevig wetenschappelijk fundament
 • Altijd met een persoonlijke toelichting
 • Meet Persoonlijk-, Bedrijfs- en Teambeeld
 • Veel handvatten voor actie 
 • Energy Drives® wordt ingezet voor zelfinzicht bij persoonlijk leiderschap trajecten, management development, teamontwikkeling of als assessments. 

  Persoonlijke ontwikkeling

  Op basis van een krachtige drijfverenscan, ookwel drijfverentest genoemd, wordt er gekeken naar ontwikkeling en samenwerking en krijg je genuanceerd inzicht in de drijfveren van personen, teams en organisaties. Zo krijg je inzicht in hoe jij, je werknemers of klanten denken en waar de positieve energie vandaan komt. Deze scan is zeer verhelderend en maakt het mogelijk om een positieve verandering in te zetten in je werk, team of organisatie naar meer werkplezier en werkgeluk. Energy Drives® is een rijke bron van informatie met tal van aanknopingspunten om bevlogenheid bij mensen en energie in organisaties te creëren. >naar programma's >naar workshops

  Loopbaan ontwikkeling

  Wie ben ik? Wat wil ik en wat kan ik? Wat vind ik belangrijk in mijn werk? Stel, iemand vraagt jou hoe je ideale baan eruit ziet. Zou je dan kunnen opnoemen wat je daarin terug wilt zien? Het is goed om van tijd tot tijd eens stil te staan bij wat je eigenlijk aan het doen bent. Of dit écht is wat je werkelijk wilt. Het verhelderen van je innerlijke drijfveren en je kwaliteiten in het werk is niet alleen van belang als je een andere baan zoekt. Als je doet wat je leuk vindt en je talent benut, krijg je tot 100 keer meer energie. Wanneer je betrokken en gemotiveerd bent, bereik je elk doel.

  Assessment als sleutel voor succes

  Een ontwikkelassessment geeft zelfinzicht en laat aanknopingspunten zien voor mogelijke persoonlijke ontwikkeling. Het biedt je de kans om nieuwe keuzes te maken. In de werkomgeving, maar ook zeker in je privé situatie. Door te onderzoeken wat je wilt en belangrijk vindt, geeft dit de inzet van je kwaliteiten een nieuwe dimensie. Op basis hiervan kunt je een persoonlijke strategie en ontwikkelingsplan opstellen. De uitslag van de drijfverenscan geeft een helder inzicht in hoe je denkt, waar je persoonlijk energie van krijgt en waar je energie op verliest. De verdieping per drijfveer is zeer verhelderend en maakt verandering toegankelijk in zowel je persoonlijke werkomgeving als privé situatie. Wij helpen je graag de energie weer te laten stromen door middel van een persoonlijk ontwikkelassessment.>naar programma


  Team ontwikkeling

  Jouw team naar "the next level" helpen? Met een teamworkshop van Energy Drives krijgt je een glashelder beeld hoe drijfveren zich verhouden ten opzichte van anderen. Op welke wijze benutten we elkaars kracht? Zo wordt duidelijk waar het team van in beweging komt en waardoor zij juist energie verliezen. Ken je elkaars drijfveren, dan ontstaat er begrip en acceptatie van onderlinge verschillen. De effectiviteit van het team neemt hierdoor toe, net als het enthousiasme om samen te werken. De juiste drijfveren binnen een team geven garantie op teamversterking, wat een positieve uitwerking heeft op de organisatie.
   >aanvraag assessment >naar workshops

  Team samenstelling

  Matching assessment bij werving & selectie 

  Een assessment is een investering die je uiteindelijk veel tijd en ellende bespaart. Want een ongeschikte medewerker is vaak vele malen duurder! Het matching assessment van Energy Drives® biedt je de mogelijkheid om het persoonlijke assessment van kandidaten te vergelijken met de benodigde drijfveren in de functie, je team en/of organisatie. Door matching geeft het assessment inzicht in diverse persoonlijke profielen in verhouding tot functies of teamdoelstellingen. Hierdoor ontstaat snel inzicht in een ‘match’ op drijfverenniveau. Door in een selectieprocedure op basis van drijfveren de juiste persoon aan te nemen, werkt diegene vanuit zijn of haar kracht binnen de gevraagde functie. Dit levert meerwaarde op voor jouw organisatie en zorgt voor snelle en adequate invulling van je vacatures. Hierdoor is het matching assessment zeer waardevol bij loopbaanvraagstukken binnen je organisatie.>aanvraag assessment

  Selectie assessment bij sollicitatieprocedure

  De geschikte kandidaat gevonden? Door het persoonlijk assessment van Energy Drives als vast onderdeel in de sollicitatieprocedure op te nemen, krijg je een uitgebreider beeld van je potentiële nieuwe medewerker. Het Energy Drives drijfverenonderzoek geeft door inzicht bevestiging zowel aan de organisatie als aan je kandidaat of de functie en de organisatie bij elkaar passen. Verder is dit assessment een uitstekend meetpunt voor het persoonlijk ontwikkelplan van je potentiële medewerker. >aanvraag assessment