Week van het werkgeluk| Vertrouwen is cruciaal voor werkplezier

Het geheim van een goed draaiend team

Delegeer, vertrouw en laat los. Behandel je medewerkers niet als kleine kinderen. Voor gedreven ondernemers is dit vaak super moeilijk, maar het is essentieel voor het werkplezier van je medewerkers dat je jouw team meer verantwoordelijkheid geeft. Geef ze de ruimte om zich te ontwikkelen binnen je organisatie. Laat ze zelf hun eigen fouten maken. Laat hen leren door te doen en de dingen zelf ervaren. Dit beïnvloedt het werkgeluk van je medewerkers. Effectief leidinggeven begint met coachend leidinggeven volgens de 3 V’s. Dit gaat over vertrouwen, verantwoordelijkheid en vrijheid geven.

Wil je betrokken medewerkers die meedenken, initiatieven nemen en goed samenwerken? Dan zul je de 3 V’s moeten toepassen. Mensen willen Vertrouwen voelen. Ze mogen dingen op hun eigen manier doen, worden gewaardeerd, gehoord en gezien. Als ze dit voelen en ook nog eens veel Verantwoordelijkheid en Vrijheid krijgen dan gaan ze zich echt inzetten en ontstaat maximale betrokkenheid. 

Dit betekent dat jij bepaalde zaken echt zal moeten delegeren en loslaten. Je medewerkers maken misschien dezelfde fouten die jij ooit heb gemaakt. Misschien wil je ze door jouw ervaring daarvoor beschermen? Allemaal goede bedoelingen. Het is echt beter om ze zelf te laten ervaren. Vaak zullen ze juist daardoor zelfs verbeteringen ontwikkelen. Zij zullen zich daardoor echt van toegevoegde waarde voelen binnen je bedrijf en veel meer plezier krijgen in het werk dat ze doen. Kortom: Geef je werknemers vertrouwen, dan kun je echt op ze bouwen. Hiermee creëer je bevlogen medewerkers. Jouw team werkt met plezier en gaat draaien als een goed geoliede machine! 

Met een bruisende groet,

Gerry Welten
Werkgelukcoach
26-09-2018

#werkplezier #werkgeluk #happinessatwork #weekvanhetwerkgeluk #vertrouwen #loslaten #delegeren #persoonlijkegroei #persoonlijkleiderschap #persoonlijkeeffectiviteit #effectiefleiderschap #zelfreflectie #energyboost #morebubbles 
Lees artikel >
share:

Video Energy boost aan boord van More Bubbles

Klik hier voor link:  Energy boost aan boord van More Bubbles 
Lees artikel >
share:

Video - Energy drives everything

Energy drives everything...

Oprah Winfrey: 
'There Is An Energy to Everything In Existence'.  

Klik hier voor de video van de Rogers group.
Lees artikel >
share:

Happy@workvideo 
The Southwest Airlines Safety Rap

The Southwest Airlines Safety Rap 
Een vliegreis is al de letterlijke start van een ‘journey’, maar deze steward maakt het extra bijzonder. In plaats van het oplezen van de saaie veiligheidsinstructies besloot hij er een rapversie van te maken. Een beetje participatie van de passagiers zorgt telkens weer voor een spetterende uitvoering en voor het eerst, luisterende oren. 

Klik hier om het filmpje van de rappende steward van Southwest Arilines te bekijken.

Maak plezier
Lol hebben in je werk is zo belangrijk. En elke baan kan leuk zijn of kun je leuk maken. Zelfs in de meest serieuze situaties kan humor het werk een stuk opvrolijken. Maak ruimte voor plezier op je werk. Laat het idee varen dat je niet professioneel bezig bent als je plezier hebt. Als jij een keer geen puf hebt, gun de anderen dan wel hun plezier. Minstens zo belangrijk is dat je niets moet forceren. Maak je niet te druk over wat wel en niet kan. Plezier komt spontaan.
 


Lees artikel >
share:

Video 
Today I Rise
 

Inspirerende video "Today I Rise". Dit is een prachtig en krachtig filmpje, wat mij direct raakte en wat ik graag met jullie wil delen. Het gaat over het vinden van je innerlijke kracht. Ik ben heel benieuwd wat jullie er van vinden en wat het met jou doet. Veel kijkplezier.
Klik hier voor de video
Lees artikel >
share: