Speels werken aan je vitaliteit

De BOOSTBOX prikkelt je op een plezierige manier en geeft je nieuwe inzichten en stof tot nadenken. Op een speelse manier werk je aan je vitaliteit. Door gebruik van foto’s ontstaat er beeldassociatie. Je maakt makkelijker het onbewuste bewust. Werken met foto's is verfrissend en inspirerend. Eén beeld zegt meer dan duizend woorden. Je koppelt onbewust je eigen herinneringen en ideeën aan de beelden, de vragen en inzichten.  

Dagelijks ervaar ik tijdens mijn coaching sessies hoe effectief deze laagdrempelige tool is voor mensen. En wat voor verrassende inzichten en hoeveel energie dit kleine doosje te weeg brengt. De BOOSTBOX® ondersteunt je bij het continu onderhoud van de vitaliteit van jezelf en je medewerkers door het vergroten van het zelfbewustzijn.

Professionals kiezen voor BOOSTBOX
Steeds vaker kiezen coaches, trainers, managers, therapeuten en hulpverleners er voor om het kleine doosje vol energie, de BOOSTBOX®, te gebruiken in hun dagelijks werk als hulpmiddel bij coachings- en ontwikkelgesprekken, teammeetings en tijdens vergaderingen. 

De BOOSTBOX bestaat uit 70 fotokaarten met boodschappen, vragen, opdrachten en challenges, die je prikkelen, inzicht en energie geven. De BOOSTBOX® vergroot je innerlijke kracht en je zelfbewustzijn. De BOOSTBOX® helpt je om "happy" in het leven te staan. 

Cadeautip: inspirerend Sinterklaas of kerstgeschenk voor je medewerkers of je relaties!
Dit doosje vol energie is een leerzaam en waardevol cadeautje voor je medewerkers op gebied van hun duurzame inzetbaarheid. Prijs per stuk € 25,00 excl. btw. (Staffelkorting bij grotere afname). Voor offerte aanvraag klik hier.

#boostbox #kaartinspiratiespel #coaching #coachingstool  #duurzameinzetbaarheid #vitaliteit #loopbaanontwikkeling #persoonlijkeontwikkeling #teamontwikkeling #energyboost #morebubbles

Lees artikel >
share:

De BOOSTBOX®

Klik hier voor nieuwsbrief van 16-08-2018: De BOOSTBOX®, het doosje vol energie om "happy" in het leven te staan.
Lees artikel >
share:

Neem jij tijd om te lummelen?

Elke keer als ik weer op het water ben en we varen door het prachtige Natuurgebied "de Biesbosch", geniet ik intens wanneer ik doelloos over het water staar. Al varend komen allerlei prachtige natuurbeelden voorbij, oevers die prachtig in bloei staan, de nesten van broedende watervogels, jonge eendjes in het water, een groep zwanen die voorbij vliegt en volop natuurgeluiden. Ik hoor en zie van alles, maar hoef er niets mee. Mijn brein is dan even offline. Het is de tijd waarin ik me "ont-focus”. Ik geniet met volle teugen van deze "lummel-momenten".

De mooie beelden die ik dan zie, leiden tot allerlei gedachten. Het zijn fladdergedachten, van de ene associatie naar de ander, maar vooral geen negatieve gedachten of een gedachte waar actie op moet worden genomen. Het is een heel prettig tijdloos moment. Volledig in het hier en nu. Misschien ken je het? Heb jij hetzelfde gevoel als je op de fiets in de natuur bent of wanneer je een natuurwandeling maakt. Als ik niet op het water ben, bereik ik hetzelfde gevoel als ik een kwartiertje op een makkelijke stoel naar buiten staar.

Als je brein de hele dag moet focussen, gebruik je heel veel energie, de brandstof voor je brein. Je lang concentreren, veel achter je beeldscherm werken en multitasken; wanneer je vaak en snel moet switchen van de ene taak naar de andere, kost heel veel energie. Dat is prima, want deze brandstof maak je zelf aan. Geen enkel probleem dus. Je hebt echter wel de tijd nodig om deze brandstof bij te tanken. Die energie wordt pas weer goed aangeleverd als het herstelsysteem aangaat, dus als je "ont-focust" door bijvoorbeeld een goede pauze te nemen. Dus wanneer je dan ook écht even offline gaat en dus niet wanneer je een snelle pauze neemt waarbij je nog half op je mobiel kijkt of mailtjes ziet binnen komen.

Fladdergedachtes, naar buiten staren of een beetje dagdromen geven je zo’n breinpauze. Heel veel mensen die met werkdruk kampen, zeggen dat ze geen tijd hebben om dit te doen. Doordat ze geen pauzes nemen, werken hun hersenen minder pro-actief en geconcentreerd. Hierdoor richten ze zich minder op de echte prioriteiten, lange termijn uitdagingen en kwaliteitsissues, waarmee ze hun werkdruk structureel zouden kunnen aanpakken. Deze vicieuze cirkel kun je doorbreken. Het is mogelijk – en zelfs noodzakelijk – om midden in de drukte tijd een moment voor jezelf om energie bij te tanken in te plannen.

Durf dus te lummelen en neem de tijd om te luieren, te flierefluiten of te dagdromen. Doe met regelmaat even helemaal niets. En eigenlijk doe je zelfs op die momenten wel degelijk wat. Je bent dan namelijk bezig om energie bij te tanken. Blurb, blurb, blurb....Vind je het erg moeilijk om helemaal niets te doen, doe dan tenminste iets simpels en vooral in een rustig tempo zoals bijvoorbeeld je uitrekken, even wat drinken of iets opruimen.

Een weekchallenge voor jou. Ik daag je uit om de komende week, elke dag bewust 15 minuten te lummelen, helemaal niets te doen, gewoon voor je uit te staren of te dagdromen. Dit gaat je zeker helpen om sneller in balans te komen. Veel plezier met deze uitdaging.

De BOOSTBOX is een doosje vol energie. Dit doosje met BOOST kaarten zit boordevol tips, inspiratie en energie. Meer weekchallenges, opdrachten en inspiratie die je op een plezierige manier helderheid en stof tot nadenken geven. De BOOSTBOX® helpt je om "happy" in het leven te staan en in balans te blijven. Dit inspiratiespel is een laagdrempelige tool voor coaching en persoonlijke ontwikkeling en is een leerzaam en waardevol cadeautje voor je medewerkers op gebied van hun duurzame inzetbaarheid en vitaliteit. De BOOSTBOX® mag bovendien als opleidingskosten worden opgevoerd bij de Belastingdienst. Misschien leuk als cadeautje voor de zomervakantie? Meer weten? Zie http://morebubbles.nl/boostbox.

Met een bruisende groet,

Gerry Welten
Werkgelukcoach

31-05-2018
#lummelen #ontstressen #balans #vitaliteit #duurzameinzetbaarheid #boostbox #energyboost #boostyourself #morebubbles #werkplezier   


Lees artikel >
share:

Complimenten Challenge
BOOSTBOX

Nationale Complimentendag 2018
Verras elkaar vandaag met een compliment! Geef iemand een compliment en je ontvangt er gegarandeerd veel dankbaarheid voor terug!

Start vandaag, op Nationale Complimentendag met de Challenge Compliments, één van de Weekchallenges uit mijn BOOSTBOX. Geef vandaag tenminste 3x een compliment. Hou dit minimaal 1 week vol. 

Regelmatig deel ik een fotokaart uit mijn inspiratiekaartspel, de BOOSTBOX, met je. Ik daag je uit om deze week de boodschap, opdracht of challenge van deze BOOSTkaart centraal te stellen. Hiermee trigger je jezelf en vergroot je jouw zelfbewustzijn. Deze BOOSTkaarten helpen je om happy in het leven te staan.

Klik hier voor meer informatie over de BOOSTBOX. Je persoonlijke BOOSTBOX bestellen? Klik hier.
Succes is doen. Ik wens je veel spelplezier toe! 

Met een bruisende groet,

Gerry Welten
Werkgelukcoach
1-3-2018

#Nationalecomplimentendag2018 #compliment #BOOSTBOX #bewustwording #zelfbewustzijn #werkgeluk #werkplezier #succes #energyboost #morebubbles 
Lees artikel >
share:

Succesmoment
BOOSTBOX  

Regelmatig deel ik een fotokaart uit mijn inspiratiekaartspel, de BOOSTBOX, met je. Ik daag je uit om deze week de boodschap, opdracht of challenge van deze BOOSTkaart centraal te stellen. Hiermee trigger je jezelf en vergroot je jouw zelfbewustzijn. Deze BOOSTkaarten helpen je om happy in het leven te staan.

Dit keer staat de fotokaart over je favoriete succesmoment centraal.
Wanneer je jouw favoriete succesmoment goed voor je geest kan halen. Wanneer was het? Wat waren de omstandigheden? Waar was je? Met wie? Hoe voelde je je? Wat herinner je er nog meer van? Probeer zoveel mogelijk details te visualiseren van dit succesmoment en dit moment te framen. Je kunt dit succesmoment dan makkelijk in jezelf oproepen in tijden dat je wel even een oppepper of een steuntje in de rug kan gebruiken. Zo helpt je favoriete succesmoment (misschien heb je er zelfs wel een paar) om jezelf een energyboost te geven wanneer je hem nodig hebt. Als je jouw succesmoment deelt met anderen krijg je er weer positieve energie van. Elke keer opnieuw. Probeer het maar eens uit.

Succes is doen. Ik wens je veel spelplezier toe! 
Uiteraard ben ik reuze benieuwd naar jullie reacties en ervaringen. Deel ze met mij en met 
anderen. Klik hier voor meer informatie over de BOOSTBOX. 
Je persoonlijke BOOSTBOX bestellen? Klik hier  

Met een bruisende groet,

Gerry Welten
Lees artikel >
share: